top of page

Streekproducten

Onder de naam ‘Streekproducten’ organiseren we maandelijks een huiskamerconcert op de Streekweg 1.

 

Op een zondag in het begin van de maand,vanaf 16.00,  is er een optreden en gezellig samenzijn met drankje & hapje.

 

Zowel de muziek, consumpties als bezoekers komen zo veel mogelijk uit deze streek.

Voor de toegang wordt een vrijwillige bijdrage van €10,-  gevraagd voor de muzikanten en koffie, thee, drankje.

Na afloop is er  een gezellig samenzijn met  soep, met hapjes en drankjes voor €5,- extra.

We kunnen elke keer ongeveer 40 mensen ontvangen.

Door middel van een mailinglijst worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden van de komende concerten.

 

reserveren: 

mbmellema@gmail.com, of  0612535756

 

15 januari: violisten Anna Steenhuis en Rens Claerhoudt

Johann Sebastian Bach en Georg Philipp Telemann. De een staat (terecht) bekend als de Rembrandt, Shakespeare en Maradona van de Westerse muziek, de ander wordt (onterecht) voornamelijk beschouwd als huis-tuin-en-keuken componist. Bach en Telemann leefden in dezelfde tijd in hetzelfde land en hadden hetzelfde beroep en geloof, maar ze hadden nog iets met elkaar gemeen: ze waren allebei dol op dansmuziek. In dit programma wordt deze gezamenlijke passie belicht aan de hand van hun repertoire voor één en twee violen.

 

5 februari: Duo Despejado

Vanwege het overlijden van Alice van der Meer kan dit concert geen doorgang vinden.

 

5 maart: Mango

Mango baant zich onbekommerd een weg door pop, jazz (Bob Stewart, Polar Bear), en wereldmuziek uit vele windstreken (Rusland, Armenië, Iran, België, Turkije, Tsjechië). Met sonoor samenspel, schitterende scats en spetterende solo's vermaakt Mango het publiek telkens weer. Laat je verrassen en neem deel aan ons speelplezier.  

Marielle Hintzen (zang, bügel), Arturo Escalante (saxen), Joy de Jong (accordeon), Maurits van der Mersch (gitaar), Marien Albertsboer (bassen), Dennis Acton (percussie), Peter de Boer (drums)

 

2 april: Jan de Ruiter

Jan de Ruiter (1954) leek eerst veelbelovend als violist, maar kwam via een drumcarrière toch op gitaar uit. Hij speelde veel in bands. In 1993 vormde hij een trio met twee oud-studentes van hem, Diadame, ze wonnen het Groninger liedjesfestival. Hun eerste cd werd gepresenteerd in de Groninger Schouwburg.

Op zijn 62-ste leek de tijd rijp om zijn verlegenheid eindelijk opzij te zetten en trad hij solo naar buiten met liedjes uit zijn jeugd en van nu. Dat sloeg aan. Nu geeft hij regelmatig kleinkunstconcerten. 

 

IMG_1030.jpg
bottom of page